Produkty pro cuppini italy (2)

KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% hrozny Cannonau, špičková kvalita)

KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% hrozny Cannonau, špičková kvalita)

Víno vysoké kvality získané pečlivým výběrem hroznů odrůdy Cannonau, převážně pocházejících z vinic starších 40 let, pěstovaných jako keř. Po pomalé fermentaci na slupkách, která probíhá v malých ocelových nádobách po dobu přibližně 20 dní, zraje v barikových sudech z francouzského dubu po dobu 24 měsíců. Následuje zrání v lahvi ležící na boku po dobu alespoň 8 měsíců. Skvělá granátově červená barva. Vůně je impozantní. Bohatá na aroma zralého červeného a černého drobného ovoce, náznaky višně a lékořice proložené bylinkami z oblasti Středomoří, jemnými a sladkými kořeními. V chuti je příjemně hřejivé, slané a kořeněné, to vše dokonale spojené minerálním spektrem. Jeho bohatá a sametová struktura je dobře vyvážená tříslovinovou komplexností a elegantní a dlouhotrvající perzistencí. Je to víno, které se skvěle hodí k nejexkluzivnějším a nejjemnějším požitkům. Perfektní k doprovodu sýrů s velkou strukturou a chutí nebo významných masových pokrmů.
MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

Odborně zpracováno téměř v čistotě odrůdy Bovale Sardo (místně známé jako Muristellu), autochtonní odrůdy, která je věrně ztvárněna v tomto víně. Výsledkem je pomalá fermentace v malých ocelových nádržích a dlouhá zralost v malých sudech z francouzského dubu po dobu 3 let, následovaná ročním a trochu delším zráním v ležaté lahvi. Barva je neproniknutelná rubínově červená s fialovými odstíny, v nose se otevírá majestátně s tóny pazourku, grafitu a malých černých bobulí. Na patře uvolňuje své teplo následované jemnou a obklopující strukturou tříslovin, odhalující tóny černého kakaa. Nefiltrované víno, případné sedimenty neohrožují kvalitu, ale vyzdvihují typičnost a svědčí o integritě a přirozenosti našich enologických postupů. Skvělé v kombinaci s bohatými a strukturovanými pokrmy, jako jsou druhy zvěřiny, červené maso a zralé sýry.